اگر شما هم به شناخت انواع کانتینرها و کاربردهای آنها علاقه دارید، این مقاله برای شما است. در حدود دویست سال گذشته، استفاده از کانتینرها به عنوان یک ابزار مفید برای حمل و نقل، آغاز شد.
درواقع استفاده از کانتینرها از گذشتههای دور تاکنون رواج داشته است و کمتر کسی از مزیتهای استفاده از آن، بی اطلاع است. ساختار کلی کانتینرها نسبت به گذشته یک سری تغییرات مانند استحکام بیشتر قفل درها، استحکام بیشتر پوشش بدنه، مقاومت بالاتر در برابر تغییرات جوی و محیطی، حمل راحتتر و انواع دیگر را داشته است تا بهترین عملکرد را داشته باشد.
اولین بار استفاده از آنها برای حمل کالاهایی بود که از طریق دریا جابهجا میشدند و شامل پوشاک، خوراک و انواع وسایل ضروری دیگر بود. امروزه از کانتینرها استفادههای دیگری نیز میشود مانند حمل وسایل سنگینی مثل ماشین آلات، قطعات مختلف آشپزخانه و انواع کالاهای مصرفی دیگر. کانتینرها در انواع روشهای حمل و نقل مانند حمل زمینی و حمل دریایی استفاده میشود.
جنس کانتینرهای امروزی بسیار محکم است در نتیجه برای حمل بارهای بسیار سنگین توسط کشتیها و انتقال آنها به خشکی بسیار مناسب است. کانتینرها انواع مختلفی دارند که متناسب با کاربردی که دارند، ساخته شدهاند.
انواع کانتینر
کانتینرها با توجه به نوع حمل و نقلی که استفاده میشوند، به دو دسته زیر تقسیم میشوند:
کانتینرهای مخصوص حمل و نقل دریایی
کالاهای مختلف از سبک تا سنگین، مواد خوراکی تا لباس، همگی از طریق آبی حمل و نقل میشوند ولی عمدهترین حمل و نقل دریایی مخصوص کالاهای بسیار بزرگ و حجیم است که انتقال آنها از طریق خشکی یا هوایی امکان پذیر نیست. برای این دسته از حمل و نقلها از کانتینرهایی مانند یخچالدار، روباز و عمومی استفاده بیشتری میشود تا محصولات به راحتی جابهجا شوند.
از لحاظ اندازه، کانتینرهایی که سایز آنها 40 فوتی است، نسبت به کانتینرهای دیگر، کاربرد بیشتری دارند و در فریت بار به کانادا بیشترین استفاده را میشوند.
کانتینرهای مخصوص حمل و نقل زمینی یا جادهای
برخلاف حمل و نقلهای دریایی که بیشتر برای بارهای سنگین کاربرد داشت، برای حمل و نقل زمینی از کانتینرهایی با انواع مختلف سایزها استفاده میشود ولی غالب این بارها شامل بارهای سبک هستند.
به طورکلی پرکاربردترین کانتینرهایی که برای حمل و نقل زمینی استفاده میشوند شامل کانتینرهای معمولی، تاشو و اپن تاپ است.
کانتینر چیست ؟
کانتینرها از جنس فلزات محکمی هستند که به شکل جعبه در بازار موجود هستند. این ابزارهای محکم برای انواع روشهای حمل و نقل کاربرد دارند و معمولا در همه جای دنیا از آنها استفاده میشود.
دلایل زیادی وجود دارد که امروزه از این ابزار در مراحل صادرات زیاد استفاده میکنند، که به سه تا از مهمترین آنها میپردازیم:
مقرون به صرفه
شما با یکبار پرداخت هزینه برای این محصول، میتوانید بیش از بیست سال از آن استفاده کنید زیرا جنس بدنه آنها بسیار با کیفیت و مقاوم است.
امنیت مناسب
مهمترین هدف در جابهجایی کالاها سالم نگه داشتن آنها است. این محصولات با قدرت بدنه عالی که دارند، بهترین هدف برای جابهجایی انواع کالاهای مورد نظر شما هستند.
تنوع در ابعاد
با توجه به تنوعی که در فضا برای جابهجایی محصولات وجود دارد، اندازهی کانتینرها یک گزینهی مهم در انتخاب آنها است. تنوع کانتینرها، آنها را به یک گزینهی عالی برای حمل و نقل تبدیل کرده است که شما میتوانید بارهای مختلفی را با آنها جابهجا کنید و نگران سلامت آنها نباشید.
انواع کانتینر از نظر ابعاد
از نظر اندازه و سایز انواع کانتینر به دسته های زیر تقسیم میشوند:
کانتینرهای 10 فوتی
کانتینرهای ده فوتی کوچکترین سایز کانتینر هستند و از آنها برای حمل کالاهای کوچکتر و یا کالاهایی که فضای کمی برای جابهجایی در نظر دارند، استفاده میشوند.
این کانتینرها از لحاظ ساختاری، مانند کانتینرهای بزرگ هستند و تنها تفاوت آنها، سایز آنها است. کانتینرهای ده فوتی دارای طول سه متر، عرض دو و نیم متر و ارتفاع دو متر و شش دهمی هستند. از جمله محلهای مناسب برای استفاده از این کانتینرها بخشهای مخابراتی است.
کانتینرهای 20 فوتی
این کانتینرهای جزو اندازههای متوسط هستند که طول آنها به شش متر میرسد و اندازهی عرض و ارتفاع آنها به ترتیب 2 متر و چهار دهم و دو متر و شش دهم است. این ابعاد از رایجترین سایزها برای کانتینرها هستند که از آنها میتوان در حمل و نقل انواع مختلفی از کالاها استفاده کرد.
این دسته از کانتینرها علاوه بر حمل و نقل در ساخت کیوسکها و به عنوان محل سکونت نیز استفاده میشوند.
کانتینرهای 40 فوتی
کانتینرهای چهل فوتی جزو کانتینرهای بزرگ هستند که حدود 12 متر طول دارند و عرض و ارتفاع آنها به ترتیب دو متر و سی و پنج سانتیمتر و دو متر و شصت سانتیمتر است.
این کالا در کنار هزینه بالایی که نسبت به بقیه کانتینرها دارد، دارای فضای بیشتر جهت حمل و نقل کالاهای بزرگ است. ساختار این محصولات به راحتی با شرایط حمل و نقل آنها مطابقت دارد.
از هر هشت گوشهی این کانتینرها امکان اتصال به جرثقیلهای حمل کالا برای انواع روشهای حمل و نقل دریایی و زمینی مناسب است.
انواع کانتینر از نظر کاربرد
از نظر کاربرد انواع کانتینر به دسته های زیر تقسیم میشود:
کانتینر عمومی
کانتینرهای عمومی که با نام کانتینرهای خشک نیز شهرت دارند، بهترین گزینه برای جابهجایی انواع گوناگون کالاها هستند زیرا مقاومت بالایی در برابر تغییرات جوی مثل دما و رطوبت دارند. این محصول در هر سه اندازهی 10، 20 و 40 فوتی در دسترس هستند.
کانتینر یخچالی
کانتینرهای یخچالی برای کالاهایی که به دما حساس هستند، بسیار مناسب میباشند. در این محصولات کالاها به راحتی در دمای +35 درجه تا -35 درجه سانتیگراد ماهیت خود را حفظ میکنند.
این کانتینرها بهترین گزینه برای حمل و نقل محصولاتی مانند گوشت، غذا، میوه و انواع مواد مشابه دیگر هستند. این دسته از کانتینرها معمولا در سایزهای 20 و 40 فوتی تهیه میشوند.
کانتینر دو در
کانتینرهای دو در یا تونلی، همانطور که از اسم آنها پیدا است، دارای دو در در ابتدا و انتهای کانتینر هستند.
مهمترین مزیت این کانتینرها نسبت به انواع دیگر، امکان تخلیه و بارگیری سریع کالا است که در بحث مدیریت زمان، ارجحیت دارد.
کانتینر رو باز
این دسته از کانتینرها دارای سقف بازشو هستند و از قسمت بالایی آن، امکان بارگیری و تخلیه بار فراهم میشود.
بهترین کاربرد این کانتینرها برای بارگیریهایی است که در آن ارتفاع بلند است و این کانتینرها جابهجایی را راحتتر میکنند. بارگیری ماشین آلات سنگین با کمک جرثقیل از طریق همین کانتینرها انجام میشود.
کانتینر عایقدار
کانتینرهای عایقدار یا ترمال و میتوانند دمای مواد داخل کانتینر را به خوبی کنترل کنند. این کانتینرها در برابر رطوبت مقاوم هستند و مانع از ورود انواع مواد دیگر به داخل بار میشوند.
کانتینر تاشو
این کانتینرها مخصوص حمل و نقل بارهایی هستند که از نظر ابعاد متناسب نیستند و فضای ساختاری منظمی را اشغال نمیکنند. ماشین آلات بزرگ و یا ابزارهای مشابه بهترین مثال برای آنها هستند.
کانتینرهای تاشو به دو دسته تقسیم میشوند: کانتینرهای تاشو با انتها ثابت و کانتینرهای تاشو با دیوار متحرک.
کانتینر مخزندار
این کانتینرها مخصوص کالاهایی است که به امنیت بالایی نیاز دارند. از قبیل این کالاها میتوان به گازها، مایعات خطرناک و انواع مشابه آن نام برد.
بدنهی این کانتینرها یک یا دوجداره است تا از مواد داخل آن به خوبی محافظت کند. با توجه به تدابیری که برای این دسته از کانتینرها فراهم شده است، قیمت نسبتا بالایی دارند.
کانتینرهای پهلو باز
کانتینرهایی که از اطراف دارای درب هستند، نقش زیادی در عملکرد سریع بارگیری دارند. دسترسی به این بارها بسیار سریع است و معمولا برای بارهایی کاربرد دارند که مخصوص فروشگاه هستند. این کانتینرها کمترین استفاده را نسبت به انواع کانتینرهای دیگر دارند.
این کانتینرها به سه دستهی اپن ساید با دو درب، اپن ساید چادری و اپن ساید چهار درب تقسیم میشوند.
ثبت نظر